Stand Up Paddleboarding er en afart af surfing, som stammer fra Hawaii. Lige nu er det en af de mest voksende vandsportaktiviteter på verdensplan. Men det er stadig forholdsvist nyt for danskerne. Vi har allieret os med Bo, som er en garvet surfer. Han startede som en af de første i Danmark med at Stand Up Paddleboarding i 2009. Dengang kiggede folk underligt på ham, når han kom glidende forbi på sit SUP-board. Det var svært at gennemskue, hvad manden egentlig havde gang i. Ikke desto mindre er han ikke længere alene om at elske denne vandsport og i dag har mange danskere fået smag for det. Det er ikke bare en sport, det er en livsstil som indebærer fællesskab og hygge med familie og venner.

Bo bor på Fyn med sin kone, to drenge og hunden Marley. I en travl hverdag, hvor meget handler om praktiske gøremål, er det et fantastisk afbræk at kunne smide SUP-boardet i bagagerummet og køre ud til vandet. For Bo kræver det ikke meget planlægning og hvis familien vil med, så er det kun en bonus!
Sammen med vores kollega Kim, har han været en tur rundt i sit nærområde med et par Uhrdal SUP-boards under armen. De faldt over Odense havn, hvor der var masser af liv og glade mennesker, som også nød godt af havnens gode vandsportsfaciliteter. Havneområdet er råt og hyggeligt på samme tid. Kendetegnet af de gamle velbevarede bygninger, containere, små kanaler og masser af aktiviteter for lokale og turister. Hvor de i starten se lidt underligt på Bo når kan paddlede igennem kanalen på sit Stand Up Paddleboarding, ser vi nu nærmest en i timen benytte området til paddleboarding – en sport der helt sikkert er kommet for at blive.