Nedenfor finder du svar på ofte stillede spørgsmål. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os, så vejleder og hjælper vi dig gerne!

Hvilken størrelse board skal jeg vælge?

Hos Uhrdal finder du SUP boards i forskellige størrelser. Derfor er det vigtigt, at du inden dit køb, gør dig overvejelser omkring, hvilken størrelse, der passer til dig og dine behov. Som udgangspunkt, så er din vægt afgørende for, hvilket board du bør vælge. Derfor har vi lavet denne oversigt, som viser størrelserne på vores boards og hvilken brugervægt, der passer til de forskellige board:

Model Dimensioner Volume vægtbelastning
EIK Junior

9’ x 30” x 6”

Længde: 275 cm

Bredde: 76 cm

Højde: 15 cm

 

150 Liter

 

40-85 kg

TOKE All Round

10’ x 32” x 6”

Længde: 305 cm

Bredde: 81 cm

Højde: 15 cm

 

220 Liter

 

50-110 kg

VIDAR All Round

10’6” x 32” x 6”

Længde: 320 cm

Bredde: 81 cm

Højde: 15 cm

 

270 Liter

 

50-115 kg

ASLAK Touring

12’6” x 30” x 6”

Længde: 381 cm

Bredde: 76 cm

Højde: 15 cm

 

360 Liter

 

50-130 kg

Hvilke SUP-boards egner sig til hvad?

Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige board egner sig til, så har vi her lavet en lille guide.
- EIK junior boardet egner sig til familiens yngste medlemmer. Det er et letvægtsboard, som er håndterbart for yngre paddleboardere og perfekt som begynderboard. Det egner sig til små udflugter og til at paddle nær kysten, hvor bølgerne er små.
- TOKE All Round boardet er et alsidigt board, som egner sig til det meste terræn. Det kan f.eks. bruges til day cruise, på stranden, paddling ved kysten og mindre ekspeditioner.
- VIDAR All Round boardet er ligesom TOKE også et alsidigt board, som egner sig til de fleste forhold. Forskellen ligger i grove træk i boardets længde. Jo længere et board er desto højere er volumen. Det betyder bl.a., at VIDAR boardet er en smule mere stabilt end TOKE boardet og derfor kan det også håndtere en tungere belastning.
- ALSAK Touring boardet er et såkaldt touring board. Det er længere end de andre boards, hvilket også betyder højere volume. Det egner sig til længere ture og ekspeditioner. Netop af den årsag er det vigtigt at vægtbelastningen er højere, så der også er plads til, at du kan have baggage med ombord. Derudover er dette board mere spids end de andre, hvilket gør, at du kan bevæge dig hurtigere og ikke skal skifte side lige så ofte, når du padler.

Hvorfor skal jeg bruge en leash?

Alle vores SUP-boards pakker inkluderer en leash. Meningen med denne er, at du spænder den rundt om anklen, så dit board ikke glider væk, hvis du falder i vandet. Det er især vigtigt at bruge din leash, hvis du padler på vand med bølger eller hvis det blæser, da boardet ellers hurtigt kan drive væk, hvis det ikke er spændt fast med en leash. En leash er dermed med til at sikre din sikkerhed, da du hurtigt kan komme op på boardet igen, hvis du skulle falde af.

Hvad gør jeg, hvis mit SUP-board taber luft?

Det er ikke unormalt, at et SUP board kan tabe luft i starten. Dette skyldes simpelthen, at vores producenter med vilje undlader at spænde ventilen helt, når de producerer boardet. Derfor er en hyppig årsag til, at dit SUP-board taber luft, at ventilen ikke er ordentligt efterspændt. Det er dog utrolig nemt at gøre og tager ikke mange sekunder.

1. Find ventilnøglen i repair-kittet
2. Fjern låget fra ventilen og isæt ventilnøgle til den sidder i hak
3. Drej nøglen med uret til ventilen, så ventil er helt spændt

Hvad hvis der går hul på mit SUP-board?

Når du bestiller et SUP-board hos Uhrdal medfølger der altid et repair-kit, som indeholder PVC-lapper, lim og en ventilnøgle til at spænde ventilen. Da vores boards er fremstillet af meget slidstærke materialer, er det sjældent, der går hul. Men skulle uheldet være ude, så er det praktisk at have et repair-kit med dig, så du hurtigt og simpelt kan lappe hullet. Sørg altid for at tjekke om ventilen er spændt og at der ikke er utætheder i dit board inden du bevæger dig ud på vandet.

Hvad er Double Rail Technology

Det svageste punkt på et SUP-board er siderne og derfor har vi sørget for at gøre brug af en produktionsmetode, som gør boardet ekstra slidstærk. Denne metode kaldes Double Rail Technology og indebærer, at to lag kvalitets-PVC i Marine kvalitet limes sammen. Mange SUP boards har kun et lag PVC langs siderne, hvilket gør, at de nemmere punkterer. Double Rail Technology forlænger dermed levetiden markant på dit SUP board.

Hvordan kan jeg transportere mit SUP-board?

Der medfølger altid en smart taske, når du bestiller et SUP-board hos Uhrdal. Denne taske rummer både plads til selve boardet, pumpen, repair-kit og leash. Det gør det nemmere, når du skal transportere boardet.

Hvor meget luft skal jeg fylde i mit SUP-board?

Boardet fungerer allerede ved 12 psi men fungere bedst ved omkring 15 psi. Luftrykket registreres typisk ikke på pumpen før den kommer over 7 PSI.

Tilmeld dig vores nyhedsmail!

* indicates required